Δελτίο τύπου || Ανακοίνωση θανάτου Ηλια Δανού

Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του Ηλία Δανού, Ιδρυτή και Προέδρου του Ομίλου ΔΑΝΟΣ, Διεθνείς Σύμβουλοι και Εκτιμητές Ακινήτων.

Ο Ηλίας Δανός γεννήθηκε στη Λόφου το 1938, ήταν κάτοικος Λευκωσίας, λάτρης της γης, της τοπογραφίας και της φύσης.   Σε ηλικία 30 ετών εγκαταλείπει την αστυνομική δύναμη Κύπρου για να ακολουθήσει αυτό που πραγματικά αγαπούσε, την ενασχόληση με τη γη.  Το 1968 ανοίγει ένα μικρό γραφείο κτηματομεσιτικών υπηρεσιών στη Λευκωσία παρέχοντας αρχικά υπηρεσίες διαχωρισμού οικοπέδων και αγοροπωλησιών ακινήτων.

Σε αυτό το ξεκίνημα διαπιστώνει ότι η εξάσκηση του επαγγέλματος του Κτηματομεσίτη στην Κύπρο δεν διέπεται από οποιοδήποτε νομοθετικό πλαίσιο.  Το 1974 με μια ομάδα φίλων και συνεργατών του πρωτοστατεί στην ίδρυση του Συνδέσμου Κτηματομεσιτών και ακολούθως, το 1987, του Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών, στο οποίο διορίζεται ως ο πρώτος πρόεδρος και εγγράφεται ως ο πρώτος εγγεγραμμένος κτηματομεσίτης.

Έλαβε μέρος στον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ 55-59.

Ήταν μέλος του ΕΤΕΚ ως Εξ επαγγέλματος Εκτιμητής και Πρόεδρος του Ομίλου ΔΑΝΟΣ, Διεθνείς Σύμβουλοι και Εκτιμητές Ακινήτων (www.danos-group.com).

Απεβίωσε στις 25 Ιανουαρίου 2023.

Compare listings

Compare